김숭늉 마음대로

[PTE] APE Uni 4/25일 공부 기록 본문

English/PTE 공부기록

[PTE] APE Uni 4/25일 공부 기록

김숭늉이 2023. 4. 25. 21:47
728x90

 

 

1. RS

 

#2063

Which one actually dictates our future, academic degree or capability?

우리의 미래를 실제로 좌우하는 것은 무엇입니까, 학위입니까, 아니면 능력입니까?

 

#2062

The application for a new business licence has been denied.

사업자등록증 신청이 거부되었습니다.

 

#2061

The man is probably the best-known painter in the world.

그 남자는 아마도 세계에서 가장 잘 알려진 화가일 것입니다.

 

#2060

Suggested by her mother, she will take a diploma in management studies.

그녀의 어머니의 제안으로, 그녀는 경영학 학위를 딸 것입니다.

 

#2059

You have to do well academically to get into medical school.

의대에 들어가기 위해서는 공부를 잘해야 합니다.

 

#2058

The whole class were told to stay behind after school.

반 전체가 방과 후에 뒤에 있으라고 들었습니다.

 

#2057

It is difficult for young people to find jobs around here.

젊은 사람들이 이 근처에서 일자리를 구하기가 어렵습니다.

 

#2056

New legislation on the sale of drugs will be introduced next year.

마약 판매에 관한 새로운 법이 내년에 도입될 것입니다.

 

#2055

The teacher made me move my seat to the front of the classroom.

선생님은 제가 교실 앞으로 자리를 옮기도록 했습니다.

 

#2054

He had to spend about six months in a class with younger students.

그는 어린 학생들과 반에서 약 6개월을 보내야 했습니다.

 

 

2. WFD

 

#2254

The main campus is right next to the law library.

 

#2253

Our faculty has gained both national and international recognition.

우리 교수진은 국내외적으로 인정을 받았습니다.

 

#2252

You can share your teaching experience to the new teachers.

 

#2251

Social support may enhance a person's ability to cope with illnesses.

사회적 지원은 질병에 대처하는 사람의 능력을 향상시킬 수 있습니다.

 

#2250

The program follows the same curriculum as the main campus.

이 프로그램은 메인 캠퍼스와 동일한 커리큘럼을 따릅니다.

 

 

3. FIB

 

#851 Sliced Apples

You open your lunch box to discover that the lovely apple you sliced this morning now appears unsightly and brown. Why does this happen? This  unappetizing phenomenon is actually due to a chain of biochemical reactions known as enzymatic browning.” When an apple is injured (or cut into pieces), the plant tissue is exposed to oxygen. This triggers an enzyme known as polyphenol oxidase (PPO) to oxidize polyphenols in the apples flesh. This results in new chemicals (oquinones), which then react with amino acids to produce browncolored melanins. Different apple varieties contain different amounts of both the initial enzyme and the polyphenols, and thus they brown at different rates. Enzymatic browning is not unique to apples; pears, bananas, and eggplants also turn brown fairly quickly when cut. Enzymatic browning is also responsible for the desirable dark color of prunes, coffee, black tea, and cocoa. Scientists are working to genetically engineer apples that do not produce the PPO enzyme, so perhaps brown apples will someday be a thing of the past.

 
 
 
 

 

1.
unappetizing
galvanizing 아연 도금의
anthologizing 1.명시 선집을 편찬하다
characterizing 특성화
2.
triggers
simplifies
fosters
constricts
3.
contended
related
profiled
unique
4.
designate
envelope
dilute
engineer
728x90
반응형